Makers of the finest wooden floors

Dubois-Parquet is een Belgisch ontwerper van houten vloeren met karakter.

U overweegt een vloer in hout... helemaal terecht!
Geen enkel ander materiaal kan tippen aan de warmte, het gevoel en de natuurlijke charme van een parketvloer. Het is onze wens om van uw keuze voor een houten vloer een aangename beleving te maken.

Over Dubois-Parquet

Kiezen voor vakmanschap

De markt wordt overspoeld met ‘parketplanken’ vanuit alle hoeken van de wereld. Wie ze maakt, hoe ze gemaakt worden en of de kwaliteit gewaarborgd is... u hebt er het raden naar. Het basisingrediënt voor de houten vloeren van Dubois is respect ... voor het hout, de medewerkers en vooral voor u als klant.

Belgisch

Dubois is sinds 1897 in de weer met hout en ontwikkelt reeds meer dan 20 jaar parketvloeren. In onze fabriek te Waregem ontwerpen wij dagelijks collecties houten vloeren zonder zorgen.

Massief parket, meerlagig parket en laminaat

Afhankelijk van de aard van uw project, stellen we massief parket, meerlagig parket of laminaat voor. Er is bovendien steeds keuze uit verschillende diktes, breedtes en legpatronen.

Aangepast onderhoud

Een correct onderhoud is van essentieel belang voor de levensduur van uw houten vloer. Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van uw parket gevoelig.
Dubois-Parquet heeft een eigen aanbod onderhoudsproducten, specifiek afgestemd op de afgewerkte collecties.

Projectadvies

Het is onze wens om van uw keuze voor een houten vloer een aangename beleving te maken. Met correcte informatie, representatieve stalen én gericht advies van ons of van één van onze geselecteerde partners. Stuk voor stuk mensen die de productkennis hebben om u te begeleiden bij uw project.

Meer dan gewoon parket

3 trends door de bril van de parketontwerper

Onze collecties

Dubois-Parquet is fabrikant van massief parket uit Franse eik. Kenmerkend voor de Dubois-Parquet collecties zijn de minutieuze afwerking, de maatvastheid en de uitgebreide afwerkingsmogelijkheden.
Naast massief parket biedt Dubois ook diverse types meerlagenparket aan. Die vind je vooral in de Velvet-collecties, maar ook alle tinten uit de Dubois-collecties zijn op meerlagenparket verkrijgbaar. Zo is er voor elk type ondergrond of budget een aangepaste oplossing.

Een correct onderhoud is van essentieel belang voor de levensduur van uw houten vloer.

Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van uw parket gevoelig. Stof verwijderen gebeurt uiteraard het best met de stofzuiger, maar ook een vochtige reiniging dient te gebeuren. Gebruik daarvoor een goed uitgewrongen doek in combinatie met de juiste parketreiniger. Louter en alleen met water reinigen, verwijdert de natuurlijke oliën uit de houten vloer en zal op termijn zorgen voor uitdroging en diepe vlekken in het hout.

Dubois-Parquet heeft een reeks onderhoudsproducten samengesteld, specifiek afgestemd op de verschillende types parket.
Zo vind je een aangepast onderhoudsprogramma voor natuurlijk geöliede, met olie/was afgewerkte en geverniste houten vloeren. Er is bovendien telkens een product ter beschikking voor wekelijks onderhoud (clean) en voor een grondige reinigng (refresh).

Listone Giordano

Listone Giordano staat voor het Italiaanse gevoel voor design, schoonheid en flair gekoppeld aan de kwaliteit van meerlaagsparket. Van oudsher hebben ze een niet te temperen geest om te innoveren. Telkens opnieuw koppelen ze de schoonheid van de natuur aan het genie van de mens om unieke houten vloerelementen te vervaardigen. Wereldwijd worden de vloeren van Listone Giordano in de mooiste residentiële projecten gerealiseerd en staan ze centraal in de belangrijkste internationale designer- en architecturale projecten.
Zo zijn we bij Dubois fier dit merk in België te verdelen en onze ideeën en waarden voor hout daar mee aan te koppelen.

Haro

Haro is de toonaangevende parketfabrikant uit Duitsland, en is vertegenwoordigd in 90 landen over de hele wereld.

Haro is net zoals Cras Woodgroup al 140 jaar een familiebedrijf. Het is dan ook vanzelfsprekend dat we dezelfde bedrijfswaarden delen. Daarnaast hecht ook Haro veel belang aan duurzaam bosbeheer, hun producten zijn dus van hoge kwaliteit met oog voor ecologie. Dit gecombineerd met hun moderne productieprocessen creëren ze vloeren die elke kamer opwaardeert en van uw huis een thuis maakt.

Naast parket staat het merk ook voor laminaat- en kurkvloeren en is men actief in de sector van sportvloeren.

COREtec

COREtec is dé nieuwste revolutie in de harde vloerbedekking!

Dit alternatief voor Vinyl of laminaat ‘werkt’ niet en kan bijgevolg voor elke toepassing gebruikt worden. Daarnaast zijn deze planken 100% waterbestendig en combineerbaar met vloerverwarming.