Makers of the finest wooden floors

Dubois-Parquet is Belgisch fabrikant van houten vloeren met karakter.

U overweegt een vloer in hout... helemaal terecht!
Geen enkel ander materiaal kan tippen aan de warmte, het gevoel en de natuurlijke charme van een parketvloer. Het is onze wens om van uw keuze voor een houten vloer een aangename beleving te maken.

Over Dubois-Parquet

Kiezen voor vakmanschap

De markt wordt overspoeld met ‘parketplanken’ vanuit alle hoeken van de wereld. Wie ze maakt, hoe ze gemaakt worden en of de kwaliteit gewaarborgd is... u hebt er het raden naar. Het basisingrediënt voor de houten vloeren van Dubois is respect ... voor het hout, de medewerkers en vooral voor u als klant.

Belgische fabrikant

Dubois is sinds 1897 in de weer met hout en maakt reeds meer dan 20 jaar parketvloeren. In onze fabriek te Waregem maken wij dagelijks houten vloeren zonder zorgen.

Massief en meerlagig parket

Afhankelijk van de aard van uw project, stellen we massief of meerlagig parket voor. Er is bovendien steeds keuze uit verschillende diktes, breedtes en legpatronen.

Aangepast onderhoud

Een correct onderhoud is van essentieel belang voor de levensduur van uw houten vloer. Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van uw parket gevoelig.
Dubois-Parquet heeft een eigen aanbod onderhoudsproducten, specifiek afgestemd op de afgewerkte collecties.

Projectadvies

Het is onze wens om van uw keuze voor een houten vloer een aangename beleving te maken. Met correcte informatie, representatieve stalen én gericht advies van ons of van één van onze geselecteerde partners. Stuk voor stuk mensen die de productkennis hebben om u te begeleiden bij uw project.

Meer dan gewoon parket

3 trends door de bril van de parketfabrikant

Onze collecties

Dubois-Parquet is fabrikant van massief parket uit Franse eik. Kenmerkend voor de Dubois-Parquet collecties zijn de minutieuze afwerking, de maatvastheid en de uitgebreide afwerkingsmogelijkheden.
Naast massief parket biedt Dubois ook diverse types meerlagenparket aan. Die vind je vooral in de Velvet-collecties, maar ook alle tinten uit de Dubois-collecties zijn op meerlagenparket verkrijgbaar. Zo is er voor elk type ondergrond of budget een aangepaste oplossing.

Een correct onderhoud is van essentieel belang voor de levensduur van uw houten vloer.

Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van uw parket gevoelig. Stof verwijderen gebeurt uiteraard het best met de stofzuiger, maar ook een vochtige reiniging dient te gebeuren. Gebruik daarvoor een goed uitgewrongen doek in combinatie met de juiste parketreiniger. Louter en alleen met water reinigen, verwijdert de natuurlijke oliën uit de houten vloer en zal op termijn zorgen voor uitdroging en diepe vlekken in het hout.

Dubois-Parquet heeft een reeks onderhoudsproducten samengesteld, specifiek afgestemd op de verschillende types parket.
Zo vind je een aangepast onderhoudsprogramma voor natuurlijk geöliede, met olie/was afgewerkte en geverniste houten vloeren. Er is bovendien telkens een product ter beschikking voor wekelijks onderhoud (clean) en voor een grondige reinigng (refresh).